Київський академічний ансамбль української музики "ДНІПРО" 044-2545267

oksanadnipro@ukr.net

Любомир Матейко – скрипаль, художній керівник та співзасновник колективу. Все життя присвячує музиці, яка надихає його ще змалечку. Про його віртуозну, темпераментну гру на скрипці з яскравим вираженням самобутнього колориту Карпат, написана не одна стаття у ЗМІ.
🔹Випускник Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського (2001), народний артист України (2019), в ансамблі і художній керівник і диригент, і соліст-скрипаль, і аранжувальник і… і… і…!
🔹Кожен твір, зіграний ансамблем, обов’язково ним продуманий, редагований та адаптований саме для нашого інструментального складу. Багато композицій створено, аранжовано нашим художнім керівником.
Любомир має встигати всюди і все))), що він успішно і робить впродовж 25 років!
🔹«Якби знав, що буде так складно – не починав-би…» — іноді каже, але вже через п’ять хвилин по тому знову емоційно грає, диригує, пише, слухає, править, монтує, рахує, захоплено і з любов’ю розповідає про колектив, друзів, колег, і про головне – місію ансамбля Дніпро: любити свою справу, бережно відтворювати вже створене народом та бути в постійному пошуку, намагатись іти попереду, торувати шлях створенням і ствердженням нових концертних програм і проектів в українській народній музиці, сміливо експериментуючи в різних стилях, і, в тому числі, власним прикладом вести за собою молодих, талановитих музикантів.
 
П.Терпелюк «Гуцульська фантазія» — соліст — Любомир Матейко 

Comments are closed.